De ongekende mogelijkheden van hypnose

Hypnose is een eeuwenoude techniek die de laatste jaren veel terrein heeft gewonnen in zowel de medische als de persoonlijke ontwikkelingswereld.

Wat zijn de echte mogelijkheden van hypnose en hoe kan het jouw leven verbeteren?

We verkennen we de ongekende mogelijkheden van hypnose en laten zien hoe deze fascinerende methode jou kan helpen bij het overwinnen van je obstakels, het verbeteren van je welbevinden en het bereiken van je persoonlijke doelen. Van stressverlichting en gedragsverandering tot traumaverwerking en het vergroten van zelfvertrouwen – hypnose biedt een breed scala aan toepassingen die jouw leven naar een hoger niveau tillen.

Neem een duik in de wereld van hypnose en ontdek hoe deze krachtige techniek jou kan helpen om je beste zelf te worden.

Een kleine greep uit de ongekende mogelijkheden:

Traumaheling

Hypnose is een krachtig hulpmiddel bij traumaheling. Tijdens hypnose word je in een toestand van diepe ontspanning gebracht, waardoor de geest meer openstaat voor suggesties en therapeutische interventies. Dit stelt mij, als therapeut, in staat om toegang te krijgen tot onderdrukte herinneringen en emoties die bijdragen aan het trauma.

Door middel van hypnose ben je in staat negatieve patronen en overtuigingen te identificeren en te transformeren. Het helpt ook bij het herbeleven van traumatische gebeurtenissen in een veilige omgeving, wat kan leiden tot emotionele bevrijding en verwerking. Bovendien kan hypnose technieken, zoals visualisatie, gebruiken om positieve veranderingen te bevorderen en veerkracht te versterken.

Vele mensen zijn je voor gegaan om voor eens en voor altijd af te rekenen met traumatische gebeurtenissen en weer onbezorgd te kunnen leven.

Afvallen

Hypnotherapie wordt effectief toegepast voor gewichtsverlies door zich te richten op diepgewortelde gewoonten en gedragingen die verband houden met eetpatronen. Door positieve suggesties en visualisatietechnieken te gebruiken,  beïnvloeden we het onderbewustzijn, waardoor je gezondere keuzes leert maken en minder geneigd bent om te eten uit emotionele redenen.

Tijdens een hypnosesessie krijgt het onderbewustzijn suggesties om bijvoorbeeld hunkeren naar ongezond voedsel te verminderen en de voorkeur te geven aan gezonde voedingsmiddelen en een voorstelling te maken van een gezondere, slankere versie van jezelf, dat motiverend werkt om dit beeld te verwezenlijken.

In de sessies gaan we op zoek naar triggers herkennen en vinden we alternatieve manieren om met emoties om te gaan. Door het onderbewustzijn te trainen, wordt de motivatie om gezond te eten en regelmatig te bewegen versterkt.

Kinderhypnose

Hypnose is een prachtige en effectieve behandelmethode voor kinderen waar het even niet zo lekker mee gaat. Veel kinderen ervaren al na één of twee sessies opmerkelijke verbeteringen.

De kracht van hypnose ligt in het helpen van kinderen om te ervaren dat ze zelf de controle hebben, waardoor ze situaties op hun eigen manier kunnen oplossen of aanpakken. Hypnose maakt gebruik van de natuurlijke verbeeldingskracht en emotionele openheid van kinderen, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor een breed scala aan problemen.

Het leuke is dat hypnose bij kinderen vaak sneller en beter werkt dan bij volwassenen. Dit komt omdat kinderen van nature sneller in een hypnotische staat komen, omdat werkelijkheid en fantasie dicht bij elkaar liggen. Ook heeft het kind vaak geen last van een kritische mind.

Stoppen met roken

Hypnotherapie wordt gebruikt als een effectieve benadering om mensen te helpen stoppen met roken. Het werkt door het onderbewustzijn te beïnvloeden, waar gedrag en gewoonten diepgeworteld zijn.

Door krachtige suggesties te geven is het mogelijk om afkeer voor roken op te wekken en een verlangen naar een rookvrij leven te creëren. We helpen je bij het visualiseren van jezelf als een gezonde, niet-rokende persoon. Dit versterkt je motivatie en zelfbeeld als iemand die succesvol gestopt is met roken.

Tijdens hypnose help ik rokers om triggers voor hun rookgedrag te ontdekken en nieuwe, gezonde copingmechanismen te ontwikkelen, teneinde voor eens en voor altijd een niet-roker te zijn.

Angsten en fobieën

Met hypnotherapie is het mogelijk om angsten en fobieën aan te pakken.

Deze therapie maakt gebruik van geleide ontspanning en geconcentreerde aandacht om op een diep niveau veranderingen te maken.
In deze staat sta je meer open voor suggesties en kun je dieper inzicht krijgen in je onderbewuste gedachten en gevoelens. Via hypnose kunnen we onze kritische gedachten omzeilen en direct naar het onderbewustzijn gaan om tot de diepere oorzaak van de angst of fobie te komen. Zo kunnen we ontdekken waarom een bepaalde gebeurtenis zoveel angst of paniek veroorzaakt, om uit eindelijk de angst of fobie te verhelpen. Je onbewuste gedachten worden hierdoor opnieuw vormgegeven.

De kern van hypnotherapie bij angstbehandeling is het herprogrammeren van negatieve gedachtepatronen en overtuigingen die aan de basis liggen van de angstreactie.

Zelfvertrouwen

Hypnotherapie zorgt voor verrassende resultaten als het gaat om zelfvertrouwen te verbeteren.

Door middel van het inbrengen van positieve affirmaties en overtuigingen in het onderbewustzijn wordt negatieve zelfpraat vervangen. Visualisatie tijdens de hypnosesessie zorgt ervoor dat cliënt zichzelf voorstelt in situaties waarin ze zich zelfverzekerd en succesvol voelen, waardoor deze beelden in het onderbewustzijn zijn verankerd.

We doen dit door aan het onderbewustzijn herhaaldelijk versterkende woorden en zinnen te geven, die gericht zijn op het versterken van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, terwijl je in een ontspannende staat verkeert. Het onderbewust zal hierdoor positieve suggesties aannemen en deze implementeren in het dagelijkse leven.

Stress

Om stress te verminderen werkt het goed om hypnotherapie in te zetten. Tijdens de sessie maken we gebruik van het geleidelijk ontspannen van elk deel van het lichaam, terwijl je in een diepe hypnotische staat bent. We gebruiken  versterkende en kalmerende suggesties om het onderbewustzijn te helpen om met stress op een gezondere manier om te gaan.

Door het voorstellen van een rustige, vredige omgeving of situatie om gevoelens van kalmte en ontspanning te bevorderen en het leren van gecontroleerde ademhalingsoefeningen die je kunt gebruiken tijdens en buiten hypnotherapiesessies vermindert de stress.

Het inzetten van fysieke of mentale ankers die je kunt gebruiken om gevoelens van rust en ontspanning op te roepen in stressvolle situaties behoort tot de mogelijkheden.

Faalangst

Tijdens een hypnosesessie kunnen we positieve suggesties geven om nieuwe, zelfverzekerde overtuigingen te versterken. Bijvoorbeeld: “Je voelt je kalm en zelfverzekerd in stressvolle situaties.” We moedigen je aan om je voor te stellen hoe je succesvol omgaat met situaties die normaal gesproken faalangst oproepen. Dit helpt om je onderbewuste te trainen om positief te reageren.

We gaan op zoek naar de oorsprong van je faalangst om het te herstructureren door middel van herbeleving en herinterpretatie van het geheugen.

Door het herhalen van positieve affirmaties is het mogelijk om je gedachtenpatronen te veranderen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Hypnotherapie helpt je om je faalangst te verminderen en je zelfvertrouwen, in stressvolle situaties, te verhogen.

© Copyright - Feel-Fine - realisatie Prochazka,T&C